6 aylık danaya hangi yem verilir?
5-6 aylık dişi buzağılara 3-4 kg kaliteli kuru ot ve %16 ham protein ve kg başına 2600 Kcal ME içeren 2-3 kg buzağı büyütme yemi veya 2-3 kg kaliteli kuru ot + 1 kg mısır verilmelidir. 2-3 kg silaj + büyütme yemi verilebilir.
7 aylık buzağı için hangi yem verilir?
Bu yem miktarı için 2-3 kilogram kaliteli kuru ot ve 2 kilogram %18 ham protein içerikli buzağı büyütme yemi tüketilmelidir. 5-7 aylık dişi buzağılar için de 6 kilogram yeme ihtiyaç vardır.
Buzağıların hızlı gelişmesi için ne yapmalı?
Özel bir bölmede tutulan buzağı, günde iki ila üç kez, günde altı kez sütle birlikte beslenmelidir. Buzağı 4 haftalık olduktan sonra, hızlı gelişim için konsantre yem vermeyi bırakıp buzağıyı yüksek kaliteli yeme geçirmek çok önemlidir. Konsantre yemlerden sonra, sütle birlikte çiçek açan yonca da buzağının gelişimine katkıda bulunur.
6 aylık buzağı günde kaç kilo yem yer?
Büyük ırklar 700-800 gr buzağı başlangıç yemi tüketmelidir. Buzağı büyüme yemi ile besleme; • ≥ 17 protein içerir. 6 aylık yaşa kadar günlük 1,8 – 2,3 kg’a kadar büyüme yemi verilebilir.
6 aylık buzağılara ne verilir?
Buzağılar (3-6 aylık): Yonca, fiğ ve çayır otu karışımından oluşan kaliteli yem verilir.
Buzağı büyütme yemi kaç aya kadar verilir?
TRAKYEM Buzağı Büyüme Yemi, buzağıların 3. aydan 6. ayın sonuna kadar beslenmesinde kullanılır. Enerji proteini açısından zengindir ve sindirilebilirliği yüksektir. Dişi buzağıların düve döneminden önce iyi bir vücut kondisyonuna ulaşmasını sağlar.
En kaliteli buzağı yemi hangisi?
42 günlük yaşta buzağılara yüksek kaliteli çayır otu veya yonca otu verilmelidir. Çok erken veya çok geç biçilen yonca sindirim sorunlarına ve ishale yol açabilir. Bu süre zarfında saman gibi kalitesiz yemler kullanılmamalıdır.
Buzağıya mısır flake verilir mi?
Akıllı Buzağı Yemi’ne ek olarak mısır gevreğine (mash) öncelik verilmesi önerilir. Kaynaklar mevcut değilse, mısır gevreğini arpa gevreğiyle karıştırarak yapılabilir.
5 aylık danaya besi yemi verilir mi?
Altı aylık yaşta buzağıların rumeninin geliştiği kabul edilir ve besi yemlemesi başlayabilir. Bu durumda buzağılara yiyebilecekleri kadar Akgün besi yemi verilir ve ayrıca iri kıyılmış kuru ot/saman da ücretsiz olarak verilir.
Buzağı büyütmek için ne yapmalı?
– Bu dönemde buzağılara canlı ağırlıklarının %2,5-3’ü oranında büyüme yemi verilir. – Kaliteli yonca ve çayır otu bol miktarda verilmelidir. – Kaliteli yemle birlikte günde 1,5-2,0 kg büyüme yemi yeterlidir.
Buzağıya çiğ yumurta verilir mi?
Buzağılara çiğ yumurta verilmesinde bir sakınca yoktur.
Buzağıların hızlı gelişmesi için hangi ilaç kullanılır?
Calformin XL. Kullanım amacı: Buzağı, kuzu ve keçilerde; büyüme ve gelişmeyi destekleyen, hayvanları hastalıklara, özellikle buzağı ishallerine karşı daha dirençli hale getiren vitamin, mineral ve mayanın dengeli birleşimidir.
6 aylık dana nasıl beslenir?
Yazın mera olan yerlerde, üreyen dişileri altıncı aydan sonra meralarda beslemek en iyisidir. Hayvanlar günde 15-20 kilo mera otu yerler, bu da tüm ihtiyaçlarını karşılar. MERADA İYİ DEĞİLSE: İyi kalitede ot olmayan bir meraya bırakılan buzağılar günde bir kilo bileşik yemle desteklenmelidir.
Buzağıya arpa ne zaman verilir?
Arpa takviyesiyle beslenmeye en erken 8 aylıkken başlanmalıdır.
Buzağıya pamuk küspesi verilir mi?
Pamuk tohumu küspesi buzağılar için uygun bir yem değildir.
Dana kilo alması için ne yapmalı?
Buzağılara genç yaştan itibaren yeterli miktarda yüksek kaliteli kaba yem ve konsantre yem verilerek büyüme desteklenmelidir. Ancak, başlangıç aşamasında aşırı enerji içeriğine sahip tahıl yemlerinden kaçınılmalıdır. Büyüme aşamasında, buzağılar büyümelerini ve boyutlarını garantilemek için az miktarda ve yüksek protein içeriğine sahip yemlerle beslenmelidir.
5 aylık danaya besi yemi verilir mi?
Altı aylık yaşta buzağıların rumeninin geliştiği kabul edilir ve besi yemlemesi başlayabilir. Bu durumda buzağılara yiyebilecekleri kadar Akgün besi yemi verilir ve ayrıca iri kıyılmış kuru ot/saman da ücretsiz olarak verilir.
Buzağı maması mı süt mü?
Bebek mamasının buzağı beslenmesinde süte göre avantajları şunlardır: Süt kaynaklı hastalıkların buzağılara geçmesini önler. Sütten daha fazla canlı ağırlık kazanımı sağlar. Rumen gelişimini hızlandırır.
En kaliteli besi yemi hangisi?
1- Kaba yem: En iyi seçenek yeşil mısır ve çayır-baklagil karışımları sağlamaktır. Rasyonu iyileştirmek için 2 yeşil yem veya silaj ve kuru kaba yem karışımı kullanılmalıdır.