İçeriğe geç

Gaccım Ne Demek

Gaççım ne demek?

bakraç: su veya yoğurt kabı, gaccim: kardeşim, dostum, aklıma gelenler.

Ganere ne demek Ege?

Bir tür beddua olan “Gıran Giresice”, bir kimsenin bütün malını mülkünü kaybetmesi, kökünü ve soyunu kurutması anlamında kullanılmaktadır.

Gari ne demek Ege?

Gari kelimesi tam anlamıyla “artık” anlamına gelir. Aynı zamanda bundan sonra anlamını da taşır. Ege bölgesinde yaygın olarak kullanılan kelimelerden biridir. TDK verilerine göre gari kelimesi bundan sonra veya bundan sonra anlamına gelir.

Kallavi argoda ne demek?

Kallavi aynı zamanda büyük, kocaman anlamına da gelir.

Gacar anlamı ne demek?

Gacalların Deliorman bölgesinde yaşamış Osmanlı öncesi bir topluluk olduğu ve Gagauzlarla aynı kökene sahip oldukları vurgulanmaktadır. En yaygın teoriye göre Gacallar, Bulgar Tuna devletini kuran ön Bulgarların torunlarıdır ve Osmanlı İmparatorluğu’ndan önce Gagauz halkı gibi Hristiyanlardı.

Güleç insan ne demek?

Gülümseyen yüze veya sık sık gülümseyen kimseye mütebessim veya tebessüm denir.

Ege şivesi seni seviyorum ne demek?

Ege’den (Seni seviyorum) Trakya’dan (Seni seviyorum) Elazığ’dan (Seni seviyorum)3 Haziran 2024

Ege şivesi ne demek?

Ege lehçesi, Türkiye’nin Ege bölgesinde konuşulan bir Türkçe biçimidir. Ege lehçesi, Türkiye’de konuşulan diğer dillerden farklıdır ve kendine özgü bir ton ve telaffuz stiline sahiptir. Ege aksanıyla konuşurken sesinizi yükseltmeniz ve kelimeleri net bir şekilde telaffuz etmeniz önemlidir.

Biyo ne demek Ege?

Biyo kelimesinin sözlük anlamı yaşam ve yaşamadır.

Yalım ne demek Ege?

– “Galiba” kelimesi yerine eşdeğeri olan “yaliba” kelimesi kullanılır. Genellikle cümlelerin sonunda kullanılır.

Allah gali ne demek?

“Ghali” (غالي) Arapçada pahalı veya değerli anlamına gelir. Genellikle pahalı veya değerli bir şeyi tanımlamak için kullanılır. 15 Haziran 2021Arapçada “Ghali” (غالي) pahalı veya değerli anlamına gelir. Genellikle pahalı veya değerli bir şeyi tanımlamak için kullanılır.

Zere hangi yöreye ait?

Zere – Artvin Kartaldan daha küçük bir yırtıcı kuş.

Çingene mitra ne demek?

Mitra (Mithras veya Mica [Michail], Zent: Miθpa, Eski Farsçada Mica), Zerdüşt dininde antlaşmalardan, yeminlerden ve anlaşmalardan sorumlu ilahi varlıktır. Antlaşmalara uyulmasını denetlemenin yanı sıra, her şeyi görendir; gerçeğin, hayvanların, ekinlerin ve suyun koruyucusu olduğuna inanılır.

Çetrefilli nedir?

sıf. Karmaşık, anlaşılması zor, çözülmesi zor, komplike: “Karmaşık bir konu, bir mesele.”

Kaypak argo ne demek?

Slippery, giyilmesi kolay, kaygan ve kaygan anlamına gelir. İkinci anlamı ise sözünü tutmayan, sözünü bozan ve mürted olan kişi anlamına gelir. Bu kelime genellikle günlük dilde sözlerine güvenilemeyen kişiler için kullanılır.

Gıcırık ne demek?

Anadolu’nun kırsal kesimlerinde ve özellikle Yörükler arasında karışık olarak, bazı yörelerde ise takımlar halinde oynandığı bilinen, büyüklere ve çocuklara mahsus bu oyuna halk arasında Çıkrıncak (Gıncırak, Gıcırdak) adı verilmektedir.

Gırçıl ne demek TDK?

Grileşmeye başlayan veya gri renkte olan saç veya sakal için kullanılan kelimeye grizzled denir. Türk Dil Kurumu’nun tartışmasında bu anlam çerçevesinde değerlendirilmektedir.

Gırlamak ne demek?

Hırlamak, “beni sev, bak, çok tatlıyım” anlamına gelebilir; ama yüksek ses tonu ve özellikle buna eşlik eden tıslama, öfke anlamına gelir.

Gaşmer anlamı ne demek?

Gasmer – Komediyi bir arada yürüten kişi.

Tavsiyeli Bağlantılar: Sipariş Entegre Edildi Ne Demek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kilolu Escort