İçeriğe geç

Kleopatra Plajı Nerede

Kleopatra Plajı nerede var?

Kleopatra Plajı, Antalya ilinin Alanya ilçesinde bulunan plajdır. Mavi Bayraklı plaj statüsündedir. Adını Romalı general Antonius’un Alanya’yı Kleopatra’ya vermesinden ve Kleopatra’nın sürekli bu plajda kalmasından ve yakınlarda olduğunda denizde yüzmesinden almaktadır.

Kleopatra Plajı ücreti ne kadar?

Adaya normal giriş ücreti yetişkinler için 13 avrodur. 65 yaş üstü yetişkin ücreti: 250 TL (Daha önce giriş ücreti yoktu). Gaziler ve beraberindeki anne, baba, eş ve çocukları (gelin, damat ve torunlara ücret ödenir) ve Şehit Akrabalık Kartı sahipleri için GİRİŞ ÜCRETİ YOKTUR.

Kleopatra Plajı’nın özelliği nedir?

Kayalarla çevrili bir havuza benzeyen bu doğal plaj, Mısır Kraliçesi Kleopatra ve Roma İmparatoru Antonius’un yüzdüğü yer olmasıyla ünlüdür. Yarımadaya doğru uzanan ve büyük taşlardan oluşan plajın küçük koyuna Kleopatra adı verilir. Kleopatra Koyu’nun özelliği sularının berraklığıdır.

Kleopatra Plajı ücretsiz mi?

Antalya’nın en önemli plajlarından biri olan Kleopatra Plajı’nda birçok sosyal tesis bulunmaktadır. Kleopatra Plajı’na giriş ücretli mi? Her yıl çok sayıda turistin akınına uğrayan Kleopatra Plajı’na giriş ücretsizdir. Bu plaja gelenler şezlong, şemsiye ve benzeri eşyaları ücret karşılığında satın alabilirler.

Kleopatra Plajı sig mi?

Mavi Bayraklı plajlar arasında yer alan Kleopatra Plajı’nın denizi berrak olup, derinliği 10 metre civarındadır.

Kleopatra Plajı Alanya merkeze kaç km?

Kleopatra Plajı, Alanya merkeze 4 kilometre uzaklıkta yer almaktadır.

Kleopatra Plajı’na arabayla gidilir mi?

Muğla Marmaris yolundan giderken araçla Çamlı köyüne doğru yönelip yaklaşık 6 km sonra Çamlı köyündeki Kleopatra Plajı İskelesi’ne ulaşacaksınız. Aracınızı buraya park ettikten sonra bu iskeleden kalkan teknelerle Sedir Adası’na ulaşabilirsiniz.

Sedir adasına nasıl gidilir 2024?

Kleopatra Plajı ile adanın girişi arasındaki mesafe sadece 200 metredir. Yazarın notu: Sedir Adası’na ulaşmanın tek yolu denizdir. Akyaka veya Çamlı köyünden tekneyle adaya ulaşmak ve günübirlik keşfetmek mümkündür. İskelenin yakınındaki boş alana aracınızı ücretsiz park edebilirsiniz.

Kleopatra koyu derin mi?

Kelopatra Plajı, Alanya’nın merkezindeki plajdır. Kenarlarında kafeler ve plajlar vardır. Şezlong ve şemsiyeler ücretlidir. Yüzme bilmeyenlerin denize mayo ile girmeleri önerilir.

Kleopatra Plajı yasak mı?

Kleopatra Plajı olarak bilinen plajda jeolojik oluşumlar sonucu oluşan ve korunan kum aslında özel olarak oluşmuş kireç taşı damlacıklarıdır. Ege ve Akdeniz’de Sedir adası hariç sadece Girit adasında bulunan bu nadir kumun plaj dışına çıkarılması yasaktır.

Kleopatra koyu ismi nereden gelir?

Kleopatra Plajı ismini M.Ö. 69 – M.Ö.

Kleopatra Plajı çadır kurulur mu?

Kleopatra Plajı kamp alanı Alanya şehir merkezine sadece 2 kilometre uzaklıktadır. Plaj kampından hoşlananlar için harika bir yer.

Kleopatra Plajı kaç TL?

Kleopatra Plajı’na giriş ücretsizdir ve Sedir Adası’na girdiğiniz için ada içerisinde herhangi bir ek ücret ödemenize gerek yoktur.

Kleopatra Adası giriş ücreti ne kadar?

KLEOPATRA PLAJI SEDİR ADASI GİRİŞ ÜCRETİ 2024 Sedir Adası’na giriş için 13 avro giriş ücreti alınmaktadır ancak müze kartınız varsa adaya %50 indirimli olarak 250 TL ödeyerek giriş yapabilirsiniz.

Antalya Kleopatra Plajı nerede?

Alanya’nın girişinde, tarihi yarımadanın ve Alanya Kalesi’nin batı tarafında, yan yana bulunan, ikisi de Mavi Bayrak ödüllü Kleopatra ve Damlataş plajları bulunmaktadır.

Alanyada neden Kleopatra var?

Kleopatra Plajı ismini M.Ö. 69 – M.Ö.

İzmir Kleopatra Koyu nerede?

İzmir’deki Kleopatra Koyu, Karaburun Yarımadası’nda popüler bir koydur. İzmir şehir merkezine yaklaşık 1 mil uzaklıktadır.

Sedir Adası kaç TL?

Sedir Adası’na giriş ücreti 13 avrodur ancak müze kartınız varsa adaya %50 indirimli olarak 250 TL karşılığında girebilirsiniz. SEDİR ADASI’NA İNDİRİMLİ (250 TL) GİREBİLECEK MİSAFİRLER: Müze kartı sahipleri.

Kleopatra Adası nerededir?

Kleopatra Adası, Muğla’nın bir ilçesi olan Marmaris’in 16 kilometre kuzeyinde yer almaktadır. Daha çok Kleopatra Adası olarak bilinse de Sedir Adası olarak da bilinir. Kleopatra Adası’na kendi aracınızla gitmek istiyorsanız öncelikle Çamlık İskelesi’ne gitmeniz gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir